iOS vs. Android operativsystem

Operativsystem är ständigt på tapeten och det stora kriget mellan operativsystem på surfplattor och mobiler är helt klart mellan Apples iOS och Googles Android. Kampen är alltid om vilket som är bäst och rent prestandamässigt ligger de ju otroligt jämnt. De nya uppdateringarna jämförs de med och medan kartorna fick en smäll efter en uppdatering av iOS så har de ändå en fördel som Android, Microsoft och alla andra inte har. Virusskydd som är i stort sett ogenomträngbart. En säkerhet är värt i guld både för datorer och surfplattor.

iphone 4 s

De flesta som har en exempelvis Macbook går inte och köper en mobil med operativsystem Android. Det är nämligen värt att satsa på att köpa alla sina teknikprylar från Apple eftersom dessa är kompatibla med varandra, något som gjort att en applekund är en kund i alla avseenden. Med datorn har du alla dina mappar och all din musik, för att kunna spara det som ligger i telefonen så krävs det att du har en iPhone, för surfplattor gäller såklart iPad. Alla tillbehör till din iPad 3 köper du här http://www.dinplatta.se/category.html/tillbehor-surfplatta-ipad3. Och det gäller att hålla sig till allt som har med Apple att göra, det är inte som Android telefoner som allihop, trots märke är kompatibla med alla datorer och liknande. Detta gör att Appleklubben är en sluten klubb, och det funkar, det är trots allt den största återförsäljaren av teknikprylar.

PC-människan vs Appleklubben

Det kan låta hela upp åt väggarna att Apple i stort sätt har slutit sig från hela omvärldens andra teknik. Men det är sant, det Google också erbjuder gratis är något som Apple tar betalt för, ändå väljer många att köpa mac, iPhone, iPad och iPod. Hur kan det komma sig och vad driver Applefolk att göra så?

  • Exklusivitet är alltid något som lockar, kvalité går inte att tumma på i en exklusiv klubb och supporten som man får är helt enkelt en helt annan än du får någon annanstans.
  • Att allt hör ihop är såklart en stor fördel om man utnyttjar det rätt. Macbook är en grym dator med många bra funktioner, har du det senaste i form av iPhone 5 S eller iPad 3 så gör detta att alla dina apparater hänger ihop och du kan verkligen känna igen att det är dina prylar.

Pc-folk är ett folk i en stor skara och saknar samma exklusivitet. Istället har vi dessa faktorer:

  • Möjligheten att välja och vraka mellan alla möjliga datorer från exempelvis Asus, Acer, Samsung, HP och så vidare och allihop har windows, telefonen kommer med ett helt annat operativsystem och är självklart kompatibelt med alla windowsprogram. Detta ger ett ofantligt stort antal valmöjligheter och frihet.
  • PC-folk behöver inte alls köpa det billigaste trots att de saknar exklusiviteten, det lägger gladeligen ut samma summa för en Samsung Galaxy 4 S som en ny iPhone kostar. Det handlar inte om pengarna utan om ett ställningstagande, att inte tillhöra Appleklubben.
  • Säkerheten är helt klart inte densamma så det betyder att en hel del pengar måste investeras i att köpa antivirusprogram, en klar nackdel.

surfplatta

 

Det finns ingen klar vinnare eller förlorare i spelet om operativsystem och teknik. Det handlar mer om skillnad på folk och vad man föredrar och värderar.